Dilda s přísavkou

Začínáte s erotickými hračkami a rádi byste si vybrali dildo s přísavkou? Bude třeba vzít v potaz několik parametrů, o kterých si dnes povíme více. Možností máte totiž spoustu, ať už se to týká materiálů, velikostí či celkového designu. Díky tomuto článku najdete to pravé pro vás a budete (u)spokojeni.

Prohlédnout dilda

Realistická vs. nerealistická

Dilda s přísavkou mohou být buďto realistická (snaží se co nejvíce napodobit doopravdovému penisu) nebo nerealistická, která mají různé tvary i barvy. Realistické modely mívají kromě stopořeného penisu také varlata, žilkování a žalud. Díky tomu by měl být rozdíl mezi skutečností a hračkou minimální.

Pro ty, kteří rádi zkouší nové věci, doporučujeme vyzkoušet dilda v podobě mořských kreatur nebo jednorožčího rohu. Mají speciální design i různá zvlnění ve tvaru, což okořeňuje zážitek. Různá zahnutí také dosáhnou na stimulační body, které vás navedou k rychlému uspokojení.

Velikost

Na trhu je k dispozici mnoho velikostí, aby si každý našel to své. Nehleďte pouze na délku dilda, ale také jeho šířku (obvod) a délku, která se zavádí do otvoru, ať už vaginálního, či análního.

Doporučuje se volit si ze začátku menší velikost (evropský průměr je 13 – 15 cm) a postupně zvyšovat. Někomu se líbí sex s většími penisy, proto by si i dilda měl volit větší. Ti, kteří takové zkušenosti nemají, by se měli držet toho, co jim vyhovuje v reálném životě.

Materiál

Dilda s přísavkou se vyrábějí z různých materiálů, mezi které patří sklo, silikon, gel nebo kov. Záleží na tom, jaké pocity při sebeuspokojování upřednostňujete, každý materiál má totiž své specifické vlastnosti.

Sklo

Skleněné dildo je oblíbené pro svou jedinečnou estetiku a specifické vlastnosti, které mohou přinést odlišný zážitek oproti dildům vyrobeným z jiných materiálů. Má velmi hladký povrch, dá se snadno ohřát i ochladit, čímž poskytuje nové smyslové zážitky.

Skleněná dilda jsou neporézní, což znamená, že se na nich neusazují bakterie, tudíž jsou dostatečně hygienická. Jsou vyrobena z borosilikátového skla, tudíž jsou velmi pevná a odolná proti rozbití při běžném používání. Přesto je důležité s nimi zacházet opatrně, aby nedošlo k poškození.

Silikon

Nejčastější volbou bývají právě silikonová dilda, protože jsou kvalitní, bezpečná a flexibilní – přizpůsobují se tělesné teplotě, mají různou hustotu i pružnost, jsou šetrné k pokožce. Lze je snadno čistit teplou vodou a mýdlem nebo speciálním čistícím prostředkem na erotické pomůcky.

Modely jsou dostupné v mnoha tvarech a velikostech, což umožňuje najít ideální dildo pro každého uživatele. Myslete ovšem na to, že společně se silikonem můžete používat pouze lubrikační gel na bázi vody, ne na bázi silikonu, aby se hračka neponičila.

Gel

Velmi cenově dostupná jsou gelová dilda, která navíc disponují velkou pružností, což někomu může vyhovovat, zejména začátečníkům. Gelový materiál je ovšem porézní, což znamená, že může absorbovat bakterie a jiné nečistoty. Tím se ztěžuje důkladné čištění a zvyšuje se riziko infekcí.

Kromě klasického umývání vodou a mýdlem se doporučuje používat speciální přípravek na čištění erotických pomůcek, abyste dosáhli té nejvyšší možné čistoty. Další nevýhodou je také typický zápach gelu, který ale časem vymizí. Některá gelová dilda mohou obsahovat ftaláty nebo jiné chemické látky, které mohou být potenciálně škodlivé. Je proto důležité vybírat produkty, u kterých je uvedeno, že takové chemikálie neobsahují, aby byly plně bezpečné.

Kov

Zajímavou alternativou je kov, který má extrémně hladký povrch, čímž může poskytovat intenzivní a jedinečné pocity během použití. Kovová dilda se rychle přizpůsobují teplotě, stejně jako skleněná, nejsou porézní, jsou odolná a mají dlouhou životnost. Jejich váha je o něco těžší, než je tomu u jiných materiálů, proto se s nimi může o něco hůře zacházet. Kvalitní kovová dilda mohou být dražší, ale za to mohou vydržet při správné údržbě mnoho let.

Funkce

Díky přísavce lze dildo připevnit na hladké a pevné povrchy, jako jsou dlaždice v koupelně, sprcha, podlaha nebo stěna. To umožňuje stimulaci bez použití rukou a přidržování dilda, díky čemuž můžete přidat další stimulaci (např. klitorisu) nebo vyzkoušet polohy, které by bez přísavky nebyly možné – na koníčka, obrácená kovbojka.

Mnoho dild s přísavkou je kompatibilních s připínacími postroji, což umožňuje jejich použití jako připínací dildo pro pegging nebo jiné aktivity, kde jeden partner používá dildo na druhém partnerovi. Jsou navíc k dispozici v široké škále materiálů, a tak si každý najde to své.

Značka

Mezi oblíbené značky dild s přísavkou patří BOOM, BASIC X, Chisa nebo Dream Toys.

Cena

Nejlevnějším materiálem je gel, který se hodí pro začátečníky i tím, že je velmi flexibilní. Ve stejné cenové kategorii naleznete také silikon, který se pohybuje do 500 Kč. Většina modelů se dá párovat i se strap-onem.

Od 500 Kč do 1 500 Kč bývají dilda vyrobena dvojí vrstvou silikonu, přísavka je jednou tolik silná, tudíž bude lépe držet a objevují se zde i odlitky slavných pornoherců nebo nerealistické modely, které mají různé záhyby pro vaše potěšení.

Nad 1 500 Kč si vyberou milovníci větších velikostí, které dosahují i více než 30 cm. Převažují nerealistické modely a všechny, které se neřadí mezi klasiku. Jen pro odvážlivce!

Přejít do e-shopu

Údržba

U každého materiálu je vyžadována odlišná údržba, proto si o svém modelu nezapomeňte zjistit, z jakého je vyroben. Obecně ovšem platí následující body, které byste měli dodržovat, pokud chcete, aby vám erotická hračka vydržela po dlouhou dobu:

1. Čištění před a po každém použití

  • Teplá voda a mýdlo: Po každém použití důkladně umyjte dildo teplou vodou a jemným mýdlem. To odstraní veškeré nečistoty a bakterie.
  • Speciální čistící prostředky: Použití speciálních čistících prostředků určených pro erotické pomůcky může být efektivnější a šetrnější k materiálu.

2. Skladování

  • Suché a čisté místo: Uchovávejte dildo na suchém a čistém místě, mimo přímé sluneční světlo a extrémní teploty.
  • Samostatný obal: Pokud možno, skladujte dildo v samostatném sáčku nebo obalu, aby nedocházelo ke kontaktu s jinými materiály, které by mohly způsobit chemickou reakci nebo poškození.

3. Lubrikace

  • Vodní lubrikanty: Pro silikonová dilda vždy používejte lubrikanty na vodní bázi, aby nedošlo k poškození povrchu.
  • Kontrola kompatibility: U jiných materiálů se ujistěte, že použitý lubrikant je kompatibilní s materiálem dilda.

4. Kontrola před a po použití

  • Vizuální kontrola: Před a po každém použití zkontrolujte dildo na známky poškození, jako jsou praskliny, odštípnutí nebo změna barvy. Pokud objevíte jakékoliv poškození, nepoužívejte dildo dále.
  • Přísavka: Zkontrolujte, zda přísavka stále dobře drží a není poškozená. Pokud přísavka ztrácí svou funkčnost, může to ovlivnit bezpečnost a komfort používání.

5. Specifické pokyny podle materiálu

  • Silikonová dilda: Silikon je neporézní a hypoalergenní, snadno se čistí a lze sterilizovat. Vyhněte se silikonovým lubrikantům.
  • Skleněná dilda: Sklo je neporézní a lze je sterilizovat vařením. Dbejte na opatrnost, aby nedošlo k prasknutí nebo odštípnutí.
  • Kovová dilda: Kov je také neporézní a snadno se čistí. Můžete použít všechny typy lubrikantů.
  • Gelová dilda: Gelový materiál je porézní, takže je důležité jej důkladně čistit.

Otázky a odpovědi

Proč si pořídit dilda s přísavkou spíše než vibrátor?

Výběr mezi dildem s přísavkou a vibrátorem závisí na osobních preferencích a potřebách. Každý typ hračky má své specifické výhody. Dildo s přísavkou lze připevnit na různé povrchy (např. stěny sprchy, podlahy, židle), což umožňuje větší možnosti experimentování s různými polohami.

Jelikož dildo nedisponuje vibrací, je také navíc tišší a diskrétnější. Jejich provedením mohou napodobovat skutečný penis. Dilda s přísavkou jsou navíc často cenově dostupnější.

Může se dildo s přísavkou používat i při análních hrátkách?

Ano, dildo s přísavkou může být používáno i při análních hrátkách, ale je důležité dodržovat několik bezpečnostních opatření a postupů, aby bylo použití bezpečné a příjemné. Používejte dilda z kvalitních, neporézních materiálů jako je silikon, kov nebo sklo. Tyto materiály jsou hygieničtější a jednoduše se čistí.

Pokud s anální stimulací teprve začínáte, vyberte menší a štíhlejší dildo a postupně zvětšujte velikost. Hledejte dilda s hladkým povrchem a zaobleným koncem, což usnadňuje vkládání a snižuje riziko nepohodlí. Vždy používejte dostatečné množství lubrikantu na vodní bázi, protože anální otvor přirozeně nevytváří vlastní lubrikaci. Dbejte na dostatečnou hygienu pomůcky i vás samotných jak před použitím, tak i po. Buďte opatrní a poslouchejte své tělo.

Jak dildo s přísavkou zapojit do partnerské předehry?

Dildo s přísavkou může být skvělým doplňkem partnerské předehry, který přináší nové možnosti a zážitky. Nechte partnera sledovat, jak dildo používáte na sobě, nebo ho pozvěte, aby vám pomohl – nemusí se omezit jen na stimulaci pomůckou, ale může přidat i dráždění klitorisu či bradavek. Může to být velmi vzrušující a intimní zážitek. Partner může používat dildo na vás, zatímco vy mu poskytujete orální stimulaci nebo lze dildo použít jako druhotnou stimulaci, například análního otvoru při klasickém sexu nebo obráceně.

Závěr

Pokud byste rádi hračku, se kterou nemusíte používat ruce, dildo s přísavkou je ideální volbou. Můžete jej používat jak sami v rámci sebeuspokojování, tak i s partnerem při předehře nebo jako druhotnou penetraci. Kromě délky se zaměřte také na šířku a vyberte takový materiál, jehož vlastnosti jsou pro vás ideální a bude se dobře udržovat.

Podobné články, co by vás mohly zajímat


Zdroje: www.wikipedia.org, www.sexshop.cz, www.yoo.cz, www.t4ap.cz

Jak se vám líbí tento článek? Pomohl vám?

5/5 (130 hodnocení)
​​

Eliška Vachková

Eliška Vachková

Psaní je můj způsob sebevyjádření, který mi zároveň dodává určitou formu bezpečí. Když zrovna nepíšu články (což se moc nestává), učím soukromě angličtinu nebo cvičím. Obecně miluju organizaci, a tak je můj život jeden velký nepořádek, který se snažím mít pod kontrolou. Abych si zachovala rovnováhu, chodím na procházky, medituji, věnuji se józe nebo čtu knihy. Stres je mé druhé jméno, ale produktivita to první.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

Budeme rádi, když napíšete komentář s vaší zkušeností.

Přidat komentář

Recenzer
Logo