Minecraft: Pocket Edition

Minecraft je jedna z nejoblíbenějších počítačových her v dějinách, z hlediska prodejů dokonce na prvním místě (prodalo se jí více než 300 milionů kopií). Jedná se o budovatelskou hru, jež se odehrává v otevřeném světě se specifickou krychlovitou grafikou. Díky verzi Pocket Edition se hra rozšířila ze stolních počítačů a notebooků i na displeje mobilů, tablety a také herní konzole.

Základní informace o hře

Vývojářem (a vydavatelem) hry Minecraft je švédská společnost Mojang Studios (kromě Minecraftu vytvořili i pár dalších her – např. Scrolls – ty už se ale tolik neproslavily). V Minecraftu má hráč nekonečné množství herních možností – může stavět různé budovy, pěstovat plodiny, obstarávat si jídlo, bojovat proti příšerám atd.

Hra Minecraft: Pocket Edition vyšla už v roce 2011, nejdříve pro Android a iOS, o tři roky později i pro Windows Phone. Už v roce 2013 se mobilního Minecraftu prodalo více než 10 milionů kusů. Později pak došlo k přepracování hry Minecraft: Pocket Edition na Minecraft: Bedrock Edition s tím, že nová verze umožňuje i hraní napříč platformami (včetně Nintenda a Xboxu).

Herní režimy a stupně obtížnosti Minecraftu

V Minecraftu si můžete vybrat mezi pěti herními módy – na výběr je hra o přežití, nemilosrdná hra (po smrti už hráč nemůže pokračovat), kreativní režim, dobrodružná hra a pozorovací hra (v ní je možné pouze prolétávat a sledovat hru). Pokud nehrajete nemilosrdnou hru, můžete si během hraní přepínat mezi čtyřmi stupni obtížnosti – nejsnadnější je mírumilovná, pak lehká, normální a těžká. Kromě hlavního světa (Overworld) jsou jinak v Minecraftu ještě dvě alternativní dimenze – Nether a End.

Na čem se dá Minecraft hrát?

Minecraft je mimořádně oblíbená počítačová hra, a tak není divu, že se jeho tvůrci rozhodli jej zpřístupnit i na další platformy. V tom samém roce, kdy hra vyšla pro počítače, byla vydána i verze pro Android a iOS, v dalších letech pak následovaly další systémy a zařízení: Xbox 360, Raspberry Pi, Playstation 3, Fire OS, PlayStation 4, Xbox One, Playstation Vita, Windows Phone, Wii U, tvOS, Nintendo Switch a New Nintendo 3DS.

Další hry ze série Minecraft

Kromě hlavní verze hry Minecraft a její mobilní podoby Minecraft: Pocket Edition vyšly pod touto značkou i další hry. V roce 2019 to byla hra Minecraft Earth (využívala rozšířenou realitu a byla pouze pro mobily a tablety), o rok později pak Minecraft Dungeons (RPG hra ve stylu Diablo pro počítače a konzole) a nejnověji pak v roce 2023 Minecraft Legends (akční strategie, opět jak pro počítače, tak i pro herní konzole). Velmi zajímavým počinem je pak speciální verze Minecraft Education, která je určená především pro školní a vyučovací účely.

Často kladené dotazy

Na jakých mobilech si můžu Minecraft: Pocket Edition zahrát?

Minecraft je dostupný pro mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS, zahrát si ho tak můžete téměř na jakémkoli chytrém mobilu. Dříve byl k dispozici i pro systém Windows Phone.

Kolik stojí mobilní verze hry Minecraft?

U verze pro zařízení od Applu je aktuálně cena hry 199 Kč, pro mobily a tablety s Androidem je Minecraft momentálně za 199 Kč.

Dá se hrát Minecraft i na herních konzolích?

Ano, Minecraft vyšel nejen pro počítače a mobily, ale i pro celou řadu konzolí – PlayStation, Xbox i Nintendo.

Shrnutí

Pokud jste ještě nikdy Minecraft nehráli a preferujete hry na mobilu, můžete si stáhnout Minecraft: Pocket Edition a vyzkoušet kouzlo této nejprodávanější videohry všech dob. Za cca 200 Kč získáte jedinečnou hru s neomezenými možnostmi, která je oblíbená u dětí i dospělých po celém světě. I v mobilní verzi si můžete vybrat mezi kreativním a survival módem a užít si skvělá dobrodružství.

Podobné články, co by vás mohly zajímat


Jak se vám líbí tento článek? Pomohl vám?

5/5 (130 hodnocení)
​​

Tomáš Božek

Tomáš Božek

Články a recenze pro různé weby píšu už více než 10 let. Jsem extrémní sova (takže pracuju v noci a spím přes den), neumím si představit svůj život bez internetu a televize. Hodně se zajímám o politiku (jsem libertarián), v hokeji fandím Mountfieldu HK a baví mě různé sporty (hlavně stolní tenis a florbal).

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

1 komentář
  1. Parádní hra, rád se k ní vracím. Hraji sice nepravidelně, ale je to dobrá hra.

Přidat komentář

Recenzer
Logo