Jak poznat, že si se mnou jen hraje?

Jste s někým ve vztahu, ale cosi uvnitř vás vám napovídá, že něco není tak úplně v pořádku. V hlavě vám začínají blikat varovné kontrolky a vy se ptáte sami sebe, jestli vůbec máte reálnou šanci poznat, zda to na vás partner pouze hraje, nebo to s vámi myslí opravdu vážně.

Naštěstí existují jasné signály, kterými vám ten druhý dává ukázkově najevo, že to, o čem jste si vy mysleli, že je láska jako trám, je z jeho strany pouze hra. Pojďte se proto podívat na tipy, jak poznat, že si se mnou partner jen hraje.

Záměrně vás ignoruje

Už se někdy stalo, že jste dotyčnému napsali nebo mu třeba zavolali, ale on se vůbec neozval zpět? A tím rozhodně nemyslíme, že pauza v jeho odpovědi byla jednu nebo třeba dvě hodiny. Bavíme se zde o situaci, kdy na odpověď od partnera čekáte klidně několik dní.

Následně se dotyčný ozve a přidá tip, že se tedy můžete vidět. Už tohle je jasný náznak toho, že chování vašeho partnera vůči vám není tak férové, jak si možná přejete. Pokud k tomu druhá strana neměla opravdu vážný důvod, kvůli kterému se několik dní vaše polovička vůbec neozvala, pak byste rozhodně měli zpozornět. Může to být jasný signál, že jste pro ně jen náhradní varianta.

Umělé vyvolávání žárlivosti

Žárlivost ke vztahu tak nějak patří. Někteří z nás se dokonce drží hesla, že kdo nežárlí, ten vlastně nemiluje. Pokud se žárlivost drží v nějaké přijatelné normě, pak je to naprosto v pořádku. Problém nastává ve chvíli, kdy u vás partner uměle žárlivost vyvolává a chová se tak, abyste tyto pocity museli zažívat.

V tomto případě je řeč o jedné z nejhorších manipulativních taktik. Dotyčný člověk například zveřejňuje fotografie na sociálních sítích, na kterých se ukazuje záměrně opačným pohlavím a nejhorší je to tehdy, kdy se takto chová přímo před vámi. Je to dětinské a nedospělé chování, skrze které tomu druhému vědomě způsobuje bolest a chce, aby ten druhý žárlil. I v tomto případě je třeba zvážit, jestli ve vztahu s takovým člověkem chcete pokračovat.

Dělá ze sebe obětního beránka

Chcete znát další tip, podle kterého poznáte, že si s vámi partner pouze hraje a vztah s vámi nemyslí vážně? Mějte se na pozoru v okamžiku, kdy ze sebe vaše drahá polovička opakovaně dělá obětního beránka. Opět zde mluvíme o jedné z manipulativních technik, skrze kterou se dotyčná osoba snaží přimět vás dělat přesně to, co chce.

V roli obětního beránka vás poté vystavuje tlaku. Pokud máte dobré srdce, není úplně jednoduché takovému počínání čelit. Citliví lidé o to snadněji podlehnou pocitu lítosti, mají s tím druhý soucit a snaží se mu ve všem vyhovět. Jenže takové chování ve vztahu rozhodně není v pořádku a rozhodně patří mezi signály, že tento vztah určitě není zdravý.

Nemá s vámi dlouhodobé plány

Pokud to dvojice myslí se vztahem vážně, po určité době celkem logicky přijdou otázky týkající se společné budoucnosti. Pokud někoho milujeme, pak ho chceme zařadit do svých plánů. A co víc, chceme plánovat společně, sdílet různé zážitky, budovat třeba rodinu, bydlení a podobně.

Další varovný signál, který určitě můžeme zařadit do skupiny těch, podle kterých poznáte, že si s vámi pouze hraje, patří i to, že se partner cíleně vyhýbá plánování společné budoucnosti. Jakmile přijde řeč na budoucnost, má pouze nějaké výmluvy a řeči typu, že ještě nevíte, co vlastně bude a že je čas na tuhle plánování a podobně.

Nepřirozeně mění nálady

Jak poznat, že si se mnou jen hraje? To je otázka, kterou si už položilo mnoho z nás. Máme proto další tip, díky kterému byste ve vztahu měli zpozornět. Je-li to s vaší drahou polovičkou tak trochu jako na horské dráze, jednou nahoru a pak zase dolů, pak se určitě mějte na pozoru.

Nepřirozené výkyvy nálad rozhodně nejsou v pořádku. V jednu chvíli je dotyčný nejlaskavějším člověkem na světě, vzápětí je ale arogantní a možná i agresivní. Nedokáže ovládnout vztek, vybíjí si na vás zlost a přenáší na vás stres. Pro hráče je bohužel takové chování typické a řadí se mezi jejich manipulativní techniky.

Příliš se o vás nezajímá

A jsme zase u toho. Pokud k někomu něco cítíte a chcete s ním plánovat budoucnost, rozhodně je vaším cílem vědět toho o něm co možná nejvíce. Jednoduše zkrátka chcete vědět, co je dotyčný zač. Proto se ho snažíte poznat. Mluvíte spolu, kladete mu otázky, jednoduše si povídáte a zajímáte se.

Co když ale váš partner nic z toho nedělá? Pokud máte pocit, že se o vás druhá strana vlastně tolik nezajímá, pak jste právě odhalili další signál, kterým vám dává jasně najevo, že si s vámi pouze hraje a vztah s vámi nemyslí vážně. Pokud by to totiž vážně myslel, chtěl by o vás vědět co nejvíce. Když s někým chceme žít, chceme ho přece dobře znát.

Nepředstaví vás rodině ani přátelům

Představení rodině nebo seznámení s přáteli je bezesporu jedním z neodmyslitelných kroků, kterými ve vážném vztahu projdete. Pokud totiž s někým počítáme do budoucna, pak je pro nás naprosto přirozené, že partnera seznámíme nejen s rodinou, ale i s našimi kamarády.

Negativním signálem, že něco není v pořádku, je bohužel fakt, že se spolu už nějakou dobu scházíte a stále neznáte nikoho, kdo je dotyčnému blízký. Tady zkrátka něco nehraje. Pokud se partner zuby nehty brání tomu, aby vás seznámil s rodinou nebo vás vzal mezi přátele, pak rozhodně zpozorněte a zvažte, jestli s někým takovým opravdu chcete být.

Závěr

Někdy je potřeba ve vztahu sundat růžové brýle a podívat se z reálného pohledu, jak se to s vámi dvěma vlastně vyvíjí. Je totiž celá řada varovných signálů, které by vás měly upozornit, že s vámi dotyčný nejedná úplně férově. Zpozorujete-li ve vašem partnerském vztahu některých z těch, které jsme zmínili v našem článku, mějte se na pozoru. V takovém případě je totiž dost dobře možné, že si s vámi partner pouze hraje, ale vážně to s vámi rozhodně nemyslí.

Podobné články, co by vás mohly zajímat


Jak se vám líbí tento článek? Pomohl vám?

5/5 (115 hodnocení)
​​

Nikol Kolomazníková

Nikol Kolomazníková

Jsem tak trochu snílek, kterého dělá šťastným psaní, četba a rodina. K psaní mě to táhlo už od dětství. První knihu jsem napsala ve třetí třídě a doposud stále odpočívá v šuplíku mého psacího stolu. Chvíli neposedím s rukama v klíně, proto když mi zrovna prsty netančí po klávesnici, věnuji se kreativní tvorbě, čtení nebo vaření. Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

Budeme rádi, když napíšete komentář s vaší zkušeností.

Přidat komentář

Recenzer
Logo