Rixo je online pojišťovací služba. S Rixem si můžete jednoduše porovnat nabídky většiny pojišťoven na českém trhu a vybrat si takovou, která vám skutečně vyhovuje. Mimo to zde můžete porovnat i své stávající smlouvy. V následující recenzi vás seznámíme s tím, co to vlastně Rixo je a jak funguje.

Dozvíte se, jaké jsou jeho výhody a nevýhody. Na závěr jsme přidali také krátké shrnutí. Na základě našeho textu si budete moci udělat sami představu o tom, zda Rixo vyzkoušíte i vy.

Přejít na Rixo

Co je to Rixo?

Rixo, stejně jako Air Bank nebo Zonky, je členem investiční skupiny PPF. Vzniklo v roce 2018 pod jménem DOK. Od té doby došlo nejen ke změně jména, ale také k vylepšení služeb, rozšíření portfolia a celkového růstu společnosti. Rixo vyvinulo také vlastní aplikaci, díky které získáte přístup do systému z pohodlí vašeho mobilního telefonu.

Služba Rixo nabízí porovnání nabídek pojišťoven online. Díky tomu získáte přístup k přehlednému srovnání většiny pojištění na jednom místě. Snadno se tak zorientujete v nabídkách.

rixo web

Webové stránky Rixo.cz

To zajisté ocení každý, kdo se v problematice neorientuje a rád by pojištění uzavřel. Ale také ti z vás, kteří již pojištění mají, ale nejsou si příliš jistí, jestli je opravdu tak dobré, jak jim bylo řečeno. Díky Rixu si vše snadno ověříte a hned budete vědět, jak na tom jste.

Rixo je mladý a odvážný projekt. Obdobně jako český startup Mutumutu chce zlepšit povědomí široké veřejnosti o možnostech pojištění. Díky jednoduchému srovnání ušetříte nejen čas, ale i peníze za rady odborného poradce a starosti s výběrem.

Pojištění je užitečnou věcí. Pokud si ale vyberete to nesprávné, může se stát, že vám v nepříjemné životní situaci bude k ničemu. A právě tomu se Rixo snaží zabránit.

Jak Rixo funguje? – 2 hlavní služby Rixo

Rixo pracuje s databází nabídek většiny ověřených pojišťoven v České republice. Můžete ho využít buď pro porovnání nabídek pojištění, nebo pro zkontrolování vaší stávající smlouvy a její vyhodnocení. Rixo vám porovná například

  • pojištění vozidel
  • pojištění nemovitosti
  • pojištění domácnost
  • životní pojištění
  • pojištění odpovědnosti za škodu
  • rizikové a úrazové

Pokud už smlouvu máte a chcete ji porovnat, jednoduše ji nahrajete do databáze. Je možné uložit elektronickou verzi, nebo vyfotit vytištěnou smlouvu na mobil a fotografii odeslat na svůj účet. Pokud smlouvu nemáte, můžete udělit Rixo plnou moc a požádat je, aby od pojišťovny dokument získali oni sami.

Poté, co vám Rixo smlouvu zkontroluje a vyhodnotí, bude vás informovat o tom, zda jde o dobrou volbu. V případě, že by s vaším pojištěním bylo něco v nepořádku, nebo se na trhu vyskytovala výhodnější varianta, dá vám o tom Rixo vědět a nabídne alternativu. Uložení stávající smlouvy do systému má i jiné benefity. Rixo vás totiž upozorní na blížící se konec nebo případné změny.

Rixo index

Rixo pojištění hodnotí pomocí Indexu. Ten vám napoví, zda je smlouva výhodná, vyplatí se vám a zda má všechny náležitosti, které by měla mít. Dané číslo – index, je výsledkem součtu a hodnocení několika faktorů.
Tento systém odborníci v Rixo zvolili proto, aby nějakým způsobem standardizovali porovnávání nabídek pojišťoven.

Díky tomu se v hodnocení vyzná i naprostý laik, který o pojištění vůbec nic neví. Nejnižší index je na 1, nejvyšší na 10. Čím vyšší číslo máte, tím je smlouva výhodnější a její pokrytí spolehlivější. Smlouvě, která dostala číslo 1, byste se měli raději vyhnout.

Kolik Rixo stojí?

Rixo vás nebude stát vůbec nic. Služba je financovaná z provizí od pojišťoven, které vyplácí Rixu peníze za uzavřené smlouvy. Nemusíte se ale bát. I když si pojištění pouze porovnáte, a nakonec se pro žádnou smlouvu nerozhodnete, nebude po vás nikdo vymáhat žádné poplatky.

Výhody

Jak už bylo řečeno, Rixo je zcela zdarma. Poradí a pomohou vám skuteční odborníci, kterým za to nemusíte nic zaplatit. Nejen, že získáte přehled o nabídkách. Rixo pomáhá také pojištění sjednat. A upozorní vás na případné nedostatky stávajících smluv.

Nejen to, dokonce nabídne alternativu, popř. způsob, jak nedostatky vyřešit. Ve výsledku tedy máte k dispozici komplexní odborné poradenství, které nic nestojí. A navíc probíhá online z aplikace nebo na webových stránkách. Nemusíte nikam jezdit ani ztrácet čas.

Další silnou stránkou je jednoduchost celé služby. Ovládání aplikace je intuitivní a snadno se v ní zorientujete. Systém vás sám bude navádět, co je potřeba vyplnit. Oceňujeme, že dbá na individuální přání a možnosti každého klienta. Nejde o pouhou kalkulačku. Rixo se bude ptát na konkrétní parametry a specifika. Díky tomu vám nabídne pojištění doslova na míru.

Rixo o sobě tvrdí, že nabízí objektivní srovnání. A tomu služba také dostála. To usuzujeme především z toho, že Rixo nikomu nic nenutí. Pouze vygeneruje výsledky, nebo nabídne řešení. Neměli jsme ale pocit, že by služba vyloženě nějakou pojišťovnu propagovala a snažila se klienta ovlivnit.

Mít všechny papíry nahrané online na jednom místě je další nespornou výhodou celé služby. Vyhnete se díky tomu chaosu a hledání smluv v zapadlých šanonech a dalším nepříjemnostem. Nemluvě o tom, že k smlouvám budete mít přístup doslova odkudkoliv a kdykoliv. Rixo vám navíc samo bude hlídat data na smlouvách a upozorní vás na vše, co by nemělo ujít vaší pozornosti.

Nevýhody

Ne každému bude vyhovovat, že poskytuje údaje nějaké třetí osobě, se kterou se nesetká v tváří v tvář. Odborníka, kterému budete svěřovat citlivé údaje, nikdy neuvidíte. Rixo ale za krátkou dobu svého působení nikdy nemělo potíže s únikem dat. S informacemi klientů zachází důsledně a respektuje zásady GDPR.

Shnutí

Se službou Rixo si můžete zdarma snadno a rychle porovnat nabídku pojištění na trhu. Nabízí kompletní přehled pojistek na jednom místě. Pokud již smlouvu máte, odborníci vám ji zhodnotí a oznámkují jako ve škole pomocí Rixo indexu. Upozorní vás na nedostatky, popř. doporučí výhodnější pojištění.

Ačkoliv se jedná o online neosobní službu, ke každému klientovi přistupují individuálně a zohledňují jeho potřeby. Nejedná se tedy o pouhou kalkulačku. S Rixem ušetříte čas, peníze a vyhnete se starostem. Službu doporučujeme každému, kdo o pojištění teprve uvažuje i těm, kdo ho již uzavřeli.

Přejít na Rixo

Podobné články, co by vás mohly zajímat


Jak se vám líbí tento článek? Pomohl vám?

3.9/5 (393 hodnocení)
​​

Eliška Vachková

Eliška Vachková

Psaní je můj způsob sebevyjádření, který mi zároveň dodává určitou formu bezpečí. Když zrovna nepíšu články (což se moc nestává), učím soukromě angličtinu nebo cvičím. Obecně miluju organizaci, a tak je můj život jeden velký nepořádek, který se snažím mít pod kontrolou. Abych si zachovala rovnováhu, chodím na procházky, medituji, věnuji se józe nebo čtu knihy. Stres je mé druhé jméno, ale produktivita to první.

Více o nás a jak články vytváříme | Spolupráce a kontakt

21 Komentáře
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Přidat komentář
  1. Neskutečně obtěžující.
    Člověk si nic nevybere a oni otravují. Reknete, ze uz si neprejete kontaktovat a stejne se opet ozvou. Nezvednete jim jedno cislo, zavolaji z druheho, kdyz ani to, zavolaji z dalšího. Ubohé nahánění lidí.

  2. Byl jsem spokojen!!

  3. Zatím bez problémů. Vždy pomohli s tím co jsem potřeboval. Velká spokojenost.

  4. Katastrofa. Srovnání pojištění auta – několik telefonátů o ničem. Vzhledem k nevhodnému času volání paní z Rixa nabídla, že zavolá večer. Bohužel nic, volala opět přes den, kdy jsem v práci a nemám prostor toto řešit. Poté došla nabídka, která byla dražší než má původní pojistka. Během dalšího telefonátu jsem paní z Rixa odmítla s tím, že mám původní pojistku výhodnější. Její reakce mě překvapila, když mi jejich došlou nabídku najednou o tisícovku snížila. To mě opravdu vytočilo…

  5. Rixo nikdý více, nejdříve miloin telefonátu pak otravování abych zaslal tohle a tohle, nakonec mně došli protože po zaplacení pojsitného zas buzerace ohledne zasílaní jeste nevím ceho vseho jsem smlouvu radeji zrusil.Rixo mně napsalo povazujte teda smlouvu za zrusenou ale co se nestalo níc smlouva běží dal a Rixo se vymlouva ze to si mám zajistit sám zrusení smlouvy … RIXO niky více !!!!

  6. RIXO NEDOPORUČUJI. S tím, že mi po zadání požadavku na porovnání nabídek zavolají, jsem počítal. Ale ještě jsem nezažil (a že mi nevyžádaný marketing volá často), aby mi druhý den, několik desítek minut po sobě volaly tři telefonní čísla, která vždy mlčí (dle informací na internetu jde o RIXO). Čtvrté číslo již schválně nezvedám, všechna tato čísla blokuji, ale očekávám ještě další telefonáty… Děkuji ti RIXO za nabídky povinného ručení, ale žádnou z nich nevyužiji neb mám levnější, než mi při stejných parametrech nabízíš. Milé RIXO, bavit se s tebou již nechci, naprosto jsi mne tímto telefonním spamem otrávilo.

  7. Nedoporučuji sjednavat pojištění přes Rixo,max.tak přes ně vyhledat.Cenu pojištění budete mít stejnou jak přes Rixo,tak přímo přes pojišťovnu.

  8. Moc jsem nedoufala, že by něco takového opravdu fungovalo, ale musím uznat, že jsem se mýlila. Skvělá služba, díky které jsem splašila super cenu pojištění. Vřele doporučuji.

  9. Díky Rixo sem sehnala povinné ručení za výhodnou cenu a ušetřila tak nějakou tu korunu. Až budu zase potřebovat nějaké pojištění, určitě tuto službu znovu využiji.

  10. Hledala jsem výhodné pojištění bytu, ale nebylo to zrovna moc jednoduché. Naštěstí jsem narazila na službu Rixo a hned si nechala porovnat několik nabídek a vybrala tu nejlépe vyhovující.

1 2

Přidat komentář

Recenzer
Logo